Psiholab - Psihologie si Psihoterapie
  • Home
  • Servicii
  • Tratamente Online
  • Echipa
  • Articole
  • Programari
  • Video
  • Blog

articole

Citește un articol creat după surse din literatura de specialitate.

7 Impresii despre dragostea in vremea pandemiei

4/19/2020

0 Comments

 
Am strâns 7 mesaje atât de la persoane în cuplu cât și singles despre cum îi afectează sau nu pandemia în contextul #love. Puteți asculta mesajele lor împreună cu câteva explicații și sugestii de la colega noastra psiholog.
Picture
Picture
Picture
0 Comments

7 recomandări psihologice în timpul pandemiei

4/18/2020

0 Comments

 
Picture
Un rezumat dupa videoconferinta domnului Prof.univ.dr. Adrian Opre de la Facultatea de Psihologie:
​
1. ORGANIZARE 📝
Fii foarte organizat, fa-ti un program zilnic riguros si respecta-l cu strictete. Tentatiile de a iesi din reguli sunt mari. Cand reusesti sa intri mental intr-un flow organizat, bazat pe reguli, atunci ajungi la wellbeing. E mare tentatia sa te trezesti cand vrei, sa mananci cand vrei, intr-o zi la 8, in alta zi la 11.30. Nu te pacali! Organismul nostru are nevoie de reguli pe timp de neclaritate. Regulile reduc si elimina anxietatea. Un program zilnic se va internaliza intr-un nou sistem de reguli si se va ordona. Astfel, cand vei iesi din criza vei purta cu tine aceasta ordine.

2. ORIENTAREA SPRE VIITOR ➡️
Nu te ancora in scopuri imediate. Pastreaza-ti obiectivele dinainte de criza. Mintea va fi focusata in fiecare zi pe acel plan si nu pe stiri. Daca de exemplu ti-ai pierdut job-ul, nu te gandi ca totul e pierdut, gandeste-te ca iti vei gasi altul. Pana atunci focuseaza-te pe ce poti face: sunt o multitudine de cursuri de reconversie profesionala acum si online.

3. FII SELECTIV 👀
Fii foarte selectiv cu sursele de informare. Nu ramane in capcana in care stai pe un singur canal. Antreneaza-ti mintea sa discerne intre stiri reale si fake news.

4. EMPATIA 👐
Fii suportiv, solidar, empatic. Arata-ti compasiunea pentru ceilalti. Riscul e mare sa devenim egoisti. In crize devenim mult mai autoprotectivi decat in afara crizei. Cu cat esti mai solidar, cu atat sansa ca tu sa supravietuiesti e mai mare. Solidaritatea intareste, egoismul te face doar sa traiesti mai tare anxietatea. Solidaritatea te face sa intelegi ca si ceilalti sufera, iar atunci frica e mai disipata, fiindca ajungi sa constientizezi ca nu esti singur in situatia asta. De exemplu: un parinte care sta in fata unei haite de lupi, singur, ar muri de frica. Insa, acelasi parinte daca si-ar tine de mana propriul copil in fata haitei, stiind ca e responsabil sa-si protejeze copilul, ar da cu lupii de pamant. Fiind solidari, ne intarim pe noi.

5. DEZVOLTA-TI CARACTERUL 🧍
Crizele sunt contextele in care ni se releva adevarata personalitate. Acum e o sansa sa ne educam propriul caracter.

6. VALORIFICA TIMPUL CU FAMILIA 👪
Pretuieste adevarata valoare a timpului extins cu familia si bucura-te de sansa de a fi constrans sa stai mai aproape sau sa suni mai des.

7. BUCURA-TE DE CE E FRUMOS ✨
Bucura-te de orice lucru frumos care ti se intampla acum. In anxietate vedem doar pericol, in depresie vedem doar lucrurile negre si credem ca nu mai e nimic frumos. Insa, mai sunt multe lucruri frumoase care se intampla in jurul nostru, chiar si daca sunt lucruri marunte. E important sa ne cultivam simturile si sa prindem si lucrurile bune care se intampla in jur.
0 Comments

    Archives

    January 2021
    May 2020
    April 2020
    September 2019
    June 2019
    March 2019
    December 2018
    November 2018

    listă articole

    All
    7 Impresii Despre Dragostea In Vremea Pandemiei
    7 Recomandări Psihologice în Timpul Pandemiei
    ABC-ul Părintelui De Adolescent
    #BookReview: Câteva Motive Să Iubești Viața - Matt Haig
    Bully-mia
    Ce Stil De Atașament Ai?
    Cum Te Diferențiază Empatia în Practica Stomatologică?
    Depresia De Iarnă
    Despărțirea De Prieteni

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • Servicii
  • Tratamente Online
  • Echipa
  • Articole
  • Programari
  • Video
  • Blog