Psiholab - Psihologie si Psihoterapie
  • Home
  • Programari
  • Tratamente Online
  • Echipa
  • Articole
  • Video

articole

Citește un articol creat după surse din literatura de specialitate.

7 recomandări psihologice în timpul pandemiei

4/18/2020

0 Comments

 
Picture
Un rezumat dupa videoconferinta domnului Prof.univ.dr. Adrian Opre de la Facultatea de Psihologie:
​
1. ORGANIZARE 📝
Fii foarte organizat, fa-ti un program zilnic riguros si respecta-l cu strictete. Tentatiile de a iesi din reguli sunt mari. Cand reusesti sa intri mental intr-un flow organizat, bazat pe reguli, atunci ajungi la wellbeing. E mare tentatia sa te trezesti cand vrei, sa mananci cand vrei, intr-o zi la 8, in alta zi la 11.30. Nu te pacali! Organismul nostru are nevoie de reguli pe timp de neclaritate. Regulile reduc si elimina anxietatea. Un program zilnic se va internaliza intr-un nou sistem de reguli si se va ordona. Astfel, cand vei iesi din criza vei purta cu tine aceasta ordine.

2. ORIENTAREA SPRE VIITOR ➡️
Nu te ancora in scopuri imediate. Pastreaza-ti obiectivele dinainte de criza. Mintea va fi focusata in fiecare zi pe acel plan si nu pe stiri. Daca de exemplu ti-ai pierdut job-ul, nu te gandi ca totul e pierdut, gandeste-te ca iti vei gasi altul. Pana atunci focuseaza-te pe ce poti face: sunt o multitudine de cursuri de reconversie profesionala acum si online.

3. FII SELECTIV 👀
Fii foarte selectiv cu sursele de informare. Nu ramane in capcana in care stai pe un singur canal. Antreneaza-ti mintea sa discerne intre stiri reale si fake news.

4. EMPATIA 👐
Fii suportiv, solidar, empatic. Arata-ti compasiunea pentru ceilalti. Riscul e mare sa devenim egoisti. In crize devenim mult mai autoprotectivi decat in afara crizei. Cu cat esti mai solidar, cu atat sansa ca tu sa supravietuiesti e mai mare. Solidaritatea intareste, egoismul te face doar sa traiesti mai tare anxietatea. Solidaritatea te face sa intelegi ca si ceilalti sufera, iar atunci frica e mai disipata, fiindca ajungi sa constientizezi ca nu esti singur in situatia asta. De exemplu: un parinte care sta in fata unei haite de lupi, singur, ar muri de frica. Insa, acelasi parinte daca si-ar tine de mana propriul copil in fata haitei, stiind ca e responsabil sa-si protejeze copilul, ar da cu lupii de pamant. Fiind solidari, ne intarim pe noi.

5. DEZVOLTA-TI CARACTERUL 🧍
Crizele sunt contextele in care ni se releva adevarata personalitate. Acum e o sansa sa ne educam propriul caracter.

6. VALORIFICA TIMPUL CU FAMILIA 👪
Pretuieste adevarata valoare a timpului extins cu familia si bucura-te de sansa de a fi constrans sa stai mai aproape sau sa suni mai des.

7. BUCURA-TE DE CE E FRUMOS ✨
Bucura-te de orice lucru frumos care ti se intampla acum. In anxietate vedem doar pericol, in depresie vedem doar lucrurile negre si credem ca nu mai e nimic frumos. Insa, mai sunt multe lucruri frumoase care se intampla in jurul nostru, chiar si daca sunt lucruri marunte. E important sa ne cultivam simturile si sa prindem si lucrurile bune care se intampla in jur.
0 Comments



Leave a Reply.

    Archives

    January 2021
    May 2020
    April 2020
    September 2019
    June 2019
    March 2019
    December 2018
    November 2018

    listă articole

    All
    7 Impresii Despre Dragostea In Vremea Pandemiei
    7 Recomandări Psihologice în Timpul Pandemiei
    ABC-ul Părintelui De Adolescent
    #BookReview: Câteva Motive Să Iubești Viața - Matt Haig
    Bully-mia
    Ce Stil De Atașament Ai?
    Cum Te Diferențiază Empatia în Practica Stomatologică?
    De Ce Fugim De Emotiile Negative Si Ce Putem Face Atunci Cand Le Simtim?
    Depresia De Iarnă
    Despărțirea De Prieteni
    Top 3 Aplicații #MentalHealth

Proudly powered by Weebly
  • Home
  • Programari
  • Tratamente Online
  • Echipa
  • Articole
  • Video